Mondd el mit (vagy kit) keresel az ingatlanpiacon és én megtalálom.

Képzeld el, hogy

Elég egy kicsit rálátnod a piacra ahhoz, hogy tudd: a tökéletes ingatlan felkutatása kifejezetten kemény dió. Nem hagyom, hogy ez letörje a lelkesedésed, ezért szívesen átveszem tőled a rád váró feladatok oroszlánrészét – sőt, elmosolyodom, amikor kihívás elé állítasz.

Tehát, ha rutinos és magabiztos szakértőt keresel, akkor hálás leszel magadnak, hogy úgy döntöttél, velem dolgozol.

A szókimondó partneredként azt nézem, hogy neked melyik üzlet a legjövedelmezőbb.

Nézd, őszinte leszek.

7 év alatt sok potenciális befektetővel találkoztam, akik lelkesen, a szemükben tűzzel beszéltek a terveikről és arról, hogy az ingatlan „király befektetés lesz”. Az esetek nagy részében a számítások végül nem jöttek be, mert a magabiztosság és a lelkesedés mellől hiányzott a komoly szakmai háttér.

Hozzáteszem, hogy ingatlanba fektetni okos gondolat, de ha még csak a téma felszínét kapirgálod, akkor borítékolhatók bizonyos buktatók. (Amivel semmi gond, ha neked nem fáj az az elpazarolt idő, amit eredménytelen tárgyalásokkal, telefonálással és a felesleges ingatlanlátogatásokkal töltesz.)

Nem azt mondom, hogy ne tanulj ki egy új szakmát.

Csak lehetőséget adok arra, hogy eldöntsd, mennyire merülsz el az „ingatlanozás” rejtelmeiben.

Viszont, ha meggyőződésed, hogy az időd értékesebb annál, hogy ingatlanok előszűrésével, találkozók egyeztetésével, megbeszélésekkel vagy a fenntartás ügyes-bajos dolgaival foglalkozz, akkor ideje megismernünk egymást.

Te megfogalmazod a célod, én megvalósítom (az old school megoldások nélkül).

Szerencsésnek érzem magam, mert a munkám tényleg a szenvedélyem: lételemem, hogy segítsek másoknak és rajongok az ingatlanokért.

De tartozom egy vallomással: nem szeretem a hideghívást és nem is hiszek benne – annak ellenére, hogy széles körben elterjedt meggyőződés, hogy ebben a szakmában csak így lehet hosszútávon sikereket elérni.

Nem vitatkozom az állítással, egyszerűen bebizonyítom, hogy nem feltétlenül igaz: több mint 7 éve foglalkozom ingatlanokkal és büszkén mondhatom, hogy nem hívogattam idegen számoktól hemzsegő listákat.

friedmann-ingatlan

„De akkor mi a titkod?” – merülhet fel benned a kérdés.

Nem nevezném titoknak vagy varázslatnak. Van egy nagyon jó kapcsolatrendszerem (11 éve foglalkozom kapcsolatépítéssel) és rengeteg embernek segítettem, illetve segítek a mai napig, így folyamatosan szívből jövő ajánlásokat kapok.

És persze az is sokat számít, hogy kizárólag a tiszta üzletben hiszek és szeretem a kihívásokat – valószínűleg ennek köszönhető, hogy az évek során több olyan ingatlant értékesítettem, ami sosem került ki a piacra.

Az az ingatlanos vagyok, akivel megnyugtató együtt dolgozni.

Nem hordok rózsaszín szemüveget, tisztában vagyok vele, hogy Magyarországon az ingatlanközvetítés nem a legelismertebb szakmák egyike.

Tulajdonképpen ez érthető, mert a rosszul levezényelt hideghívások, a hirtelen eltűnő vagy folyamatosan késő közvetítők és az időrabló ingatlanbejárások egyike sem emeli a népszerűségi faktort.

Éppen ezért minden megmozdulásommal azon vagyok, hogy egy kicsit szerethetőbbé tegyem a szakmámat.

Te döntöd el, milyen szoros lesz az együttműködésünk.

1.

Kereslek, miután írtál nekem (de nyugodtan hívj fel, ha neked az kényelmesebb).

2.

Megbeszéljük az elképzeléseidet, céljaidat.

3.

Izzítom az évek alatt kialakított kapcsolatrendszeremet – vagyis hideghívások nélkül nekiállok a keresésnek.

4.

Addig megyek, amíg meg nem találom az általad körülírt ingatlant (vagy vevőt) és nemcsak választok, hanem a legjobb árat is kiharcolom.

5.

Ha úgy gondolod, többet ér az időd annál, hogy a fenntartással kapcsolatos teendőkkel foglalkozz, akkor átvállalom az ingatlan üzemeltetését. Ez többek között azt jelenti, hogy a bérlőd nem téged fog hívogatni – akár hétvégén vagy éjszaka–, amikor valami elromlik.

6.

Elkönyvelheted magadban, hogy sikeresen kialakítottál egy új passzív bevételi forrást.

Elutasítom a sablonmegoldásokat. És ennek örülni fogsz.

Rengeteg időt spórolok azzal, hogy nem kell a hirdetéseket bújnod, találkozókat egyeztetned – és én sem telefonálok feleslegesen vagy megyek bele értelmetlen megbeszélésekbe.
Megkíméllek a komolytalan tárgyalásoktól. Tudod, azoktól, amelyeknél már az első percben érzed, hogy úgysem lesz belőle jó üzlet.
A cégnevek kötöttsége nélkül képvisellek, ami azt jelenti, hogy minden piacon elérhető ingatlan ajtaja nyitva áll előtted (néha azoké is, amiket még meg sem hirdettek).
Átlátható és zökkenőmentes lesz az együttműködésünk (legalábbis, ha rajtam múlik). Biztosra veheted, hogy nem tűnök el hetekre és nem takarózom álkifogásokkal, ha nem találom a neked legjobb ajánlatot.

Ők már jó szívvel ajánlanak másoknak is

Csak 2019-ben 15 olyan üzlet lebonyolításában vettem részt, amit az eladó és a vevő is mosolyogva zárt le. Egyébként meggyőződésem, hogy ingatlanközvetítőként akkor végzem jól a dolgom, ha a kulcsok átadásakor mindenki elégedetten fog kezet.

Tamást több éve ismerem és dolgozom vele együtt legyen szó céges irodabérletről, új lakás vásárlásról, használt ingatlan eladásáról, vagy ingatlan bérbe adásról.

Tamás ismeri a piacot, ötleteivel, javaslataival segíti a megbízóját. Segít a felesleges körök kiküszöbölésében, ezzel időt takarít meg számunkra.

Olyan széles körű kapcsolatrendszere van, hogy a megvásárolt lakás felújításában, kivitelezők keresésében, sőt még a finanszírozásban is tud kapcsolatokat ajánlani.

B. János
Ügyvezető igazgató / Breona Kft.

Tamást van szerencsém gyermekkorom óta ismerni. Legnagyobb erőssége azon kívül, hogy imádja az ingatlant, az hogy maximálisan emberközpontú. Mindig a win-win helyzetekre törekszik. Tamás az egyik legjobb kapcsolatépítő és legmegbízhatóbb ember, akit valaha ismertem. Biztos vagyok benne, hogy ez a rendkívüli sikerességének a titka.

Ahogy régen is rengeteget segített az első lakásom eladásában, úgy biztos vagyok benne, hogy nyugodt szívvel fogom rábízni a következő lakásomat is.

Úgy gondolom, hogy többek nevében is írhatom; köszönjük Tamás, hogy vagy, meghallgatsz és segítesz nekünk akár ingatlan vásárlásról vagy eladásról/kiadásról legyen is szó. Kevés Hozzád hasonló van a magyar ingatlanpiacon!

K. Balázs
Vezető Tanácsadó / MVÜK Zrt.

I have only the most positive things to say about Mr. Tamas Friedmann. I had considered selling my flat in the VIII district of Budapest for some time, but always found the undertaking daunting. In the summer of 2018, I consulted my attorney Dr. Gyorgy Ruttner to see if he might know a way of looking into selling it. I was already back in the United States, where I live for most of the year. Within a week, I had heard from Mr. Friedmann. He introduced himself as having been recommended by Mr. Ruttner.

Mr. Friedmann started working almost immediately on my case. In a very short time the flat was advertised on-line. People were interested, and I got several offers within weeks. I finally settled on a buyer and the apartment sold at the very end of December.

At every stage of the process, Mr. Friedman displayed the utmost honesty, sensitivity and integrity. We communicated via e-mail, text, and telephone, mostly in English which was very helpful for me. Every important document was very competently translated into English; and Mr. Friedmann took great care that I understand every document that I had to sign.

In short, I can give Mr. Friedmann my highest praise for his professionalism and success in selling my flat quickly and at a very satisfactory price. I will certainly recommend to others that they contact him should they be looking for a real estate agent. And when I buy property in Hungary again, Mr. Tamas Friedmann will be the first person I call.

Dr. Rita M. Csapo-Sweet
University Professor, United States

Elmondhatom, hogy óriási szerencsémre találkoztam Friedmann Tamással. Akkor már egy másik ingatlanos foglalkozott a lakás eladásával, de oly kevés sikerrel, hogy éreztük, lépni kell, ha eredményt is szeretnénk, nemcsak reménykedni, hogy ránk mosolyog a szerencse egy igazi vevő képében. Nos, a szerencse valóban ránk mosolygott, Tamás személyében.

Mikor ő kezdett foglalkozni a lakás eladásával, valahogy beindultak a dolgok. Voltak ötletei, jelen volt, nemcsak várt karba tett kézzel, hogy majd jelentkeznek a vásárlók az internetes hirdetésre. Kézben tartotta, és menedzselte a folyamatot, mindig érezhető volt, hogy a háttérben munka folyik, hogy ő ott van, és odateszi magát a remélt eredményért.

Ráadásul nem Olcsó János stílusban, hanem a lehető legjobb feltételek mellett, a lehető legjobb, de reális áron kínálta ingatlanunkat. Mindezek felett gyakorlatilag az összes felmerülő probléma megoldásában segített jó tanáccsal, vagy éppen ismerőseinek mozgósításával. Szinte barátokként váltunk el, amikor vége lett a procedúrának. Ha mindenki így tenné a dolgát, a világ hamarosan jobb hely lenne, mint amilyen most.

H. Annamária
Menedzser / Vállalkozás

Valószínűleg én vagyok a te embered, ha

„Aki ad, az nyer.”

Amikor találkozunk és elmondod az elképzelésedet, azonnal elkezdek agyalni, hogy melyik úton induljunk el, tehát hogyan érhetünk leggyorsabban célt.

Valószínűleg egyetértesz velem abban, hogy akkor van jó napunk, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Nekem ehhez az kell, hogy minél több embernek tudjak segíteni – akár egy tanáccsal, akár a kapcsolataimmal vagy a munkámmal.

Attól a pillanattól, hogy partnerek leszünk a te célod az én célom. Ez azt jelenti, hogy nem nyugszom, amíg meg nem találtam a tökéletes ingatlant vagy vevőt (a majdnem tökéletes nem elég jó) és ki nem harcoltam és a legjobb árat a piacon.

Amikor pedig úgy döntesz, hogy rám bízod a befektetésként vásárolt ingatlanodat, akkor segítek megtalálni azt a bérlőt, aki neked is szimpatikus (tapasztalatból tudom, hogy az esetek nagy részében ez fontos). Innentől viszont minden feladatot és kötelezettséget átveszek tőled, így neked csak azt kell nyugtáznod minden hónapban, hogy a kiadásból származó passzív jövedelmed megérkezett a számládra.

Az ingatlanközvetítés nekem nagybetűs Hivatás

Az ingatlanos történetem 2012-ben indult, ekkor főleg irodaházak üzemeltetésével, bérbeadásával foglalkoztam, tehát egy lépésre voltam az ingatlanközvetítéstől – amibe végül annyira beleszerettem, hogy a mai napig ezzel foglalkozom.

Évről évre új mérföldkőhöz érek

2014. Az indulásom évében 11 A-kategóriás budapesti irodaházzal dolgoztam bérbeadói-ügynöki feladatkörben.

2015. Szeptember és december között eladtam a pályafutásom első 9 lakóingatlanát és megállapodtam az első külföldi befektetőpartneremmel.

2016. Részt vettem egy komplett, Budapest belvárosában fekvő lakóépület és egy ipari csarnok értékesítésében.

2018. Újabb szintre léptem az 1 000 nm-t meghaladó irodaterület, illetve egy ipari csarnok és 2 ha iparterület bérlőképviseletének ellátásával.

2019. Megjelenek az online térben, azaz elindítom a friedmanntamas.com weboldalt.

Minden évben új célom van, egy dolog viszont állandó. Azt akarom, hogy aki engem választ elégedett legyen. Ezt a hozzáállásomon kívül az eredményeimmel érdemlem ki: akik eddig velem dolgoztak, a lakóingatlanok bérbeadásával több mint 1 milliárd forint bevételt könyvelhettek el.

Vedd fel velem a kapcsolatot

Töltsd ki az alábbi űrlapot és mielőbb felhívlak. Ha sürgős kérdésed van, a +3630/701-6610 számon elérsz.